گوش‌فیل اراکی ثبت ملی می‌شود

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: «پرونده ثبتی شیرینی سنتی گوش‌فیل ویژه ماه مبارک رمضان, مستندسازی شده و به زودی در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس ملی ثبت می‌شود.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، محسن کریمی امروز پنجشنبه 7 اردیبهشت 1401 با اعلام این خبر افزود: «این شیرینی سنتی در ماه معنوی و مبارک رمضان در هنگام افطار سرو می‌شود.»

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی ادامه داد: «پرونده ثبتی گوش‌فیل به عنوان شیرینی سنتی اراک که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف می‌شود، در دست تهیه است و به زودی مستندات آن برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور ارسال خواهد شد.»

کریمی اضافه کرد: «شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری از دیگر عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمده‌ای از میراث ‌فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل می‌داده است.»

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه بعضی از غذاهای سنتی و فرهنگ غذایی در استان در حال فراموشی هستند و میراث‌فرهنگی در نظر دارد نسبت به شناسایی و ثبت در فهرست ملی کشور اقدام کند، افزود: «قبل از این برخی غذاها و شیرینی‌های سنتی استان مانند جوزغند نراق، مهارت و فن تهیه و پخت فتیروکسمه، شیوه سنتی پخت حلوای تبق ابراهیم‌آباد در فهرست ملی ثبت شده است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1401020872883

برچسب‌ها